VIGTIG INFORMATION

I løbet af de kommende uger skifter DMI deres gamle supercomputer ud med en ny. Samtidig kommer der også en opdateret version af vejrudsigtsmodellen med bedre opløsning. Modellen, som beregner overflademassebalancen (SMB), er afhængig af den underliggende vejrmodel. Det resulterer i små ændringer i den beregnede overflademassebalance.

Lige nu tester vi den nye opsætning og har fundet forskelle på et par procent. Så snart vi er færdige med testfasen og den gamle supercomputer er taget ud af drift, vil vi begynde vi at offentliggøre SMB'er og smelteområder fra den nye modelopsætning.

Vi gør vores bedste, men kan ikke helt udelukke problemer med datastrømmen til Polarportalen.

 

Animationer og daglige opdateringer om Indlandsisens overflade, gletsjer-bevægelser, Indlandsisens bidrag til vandstanden i verdenshavene og frossen jord.

 

Animationer og daglige opdateringer af satellitprodukter af havisen i hele Arktis. Se kort over havisens udbredelse og tykkelse, samt sammenligninger med tidligere år, udviklingen i havisens temperatur og fordelingen af isbjerge.

 

Animationer og daglige opdateringer om vind, temperatur og nedbør i Arktis. Se hvad vej vinden blæser, hvor det er koldere eller varmere end normalt, hvor sneen og regnen falder, hvordan det bliver påvirket af den atmosfæriske cirkulation, og hvordan temperaturen har udviklet sig historisk.

Historisk vejr fra DMI opdateret til 2020.